Der er to grunde til at beskæftige sig med madspild. For det første er der ikke mad nok til alle mennesker i verden og for det andet er det spild af ressourcer. Og så er det dårlig økonomi at smide mad ud, som kunne have været solgt.

Alligevel sker der årligt madspild i Danmark. Flere af DSK kæder er som reaktion på madspildet begyndt at gå aktivt ind i kampen mod madspild.

Siden under opdatering....

Dagligvarehandlens arbejde med madspild

Gennem de seneste år har dagligvarehandlen haft øget fokus på madspild, dels for at mindske spildet i handlen, men også helt ude hos forbrugeren. Et par eksempler er:

- Rema1000 har (som den første kæde i Danmark) siden 2008 droppet mængderabat i kædens butikker. Det sker for at reducere madspildet hjemme hos forbrugeren.

- I mange kæder finder du i dag hylder og reoler med varer, der sælges til en lavere pris kort før holdbarhedstidens udløb.

Skraldere

Lovgivningen stiller krav om at en fødevare skal tilbagetrækkes, hvis den er til fare for fødevaresikkerheden eller uegnet til menneskeføde. Varer, der tilbagetrækkes, ender for det meste i supermarkedernes containere. Derfor kan der være varer i containerne, der er gøre mennesker syge, hvis de spiser dem. De såkaldte skraldere skal derfor huske, at det ikke kun er datoen for sidste anvendelse, som er afgørende for om en vare er farlig. Så når butikkerne låser deres containere, er det for at beskytte intetanende forbipasserende, som ellers kunne fristes af varer, der umiddelbart ser ok ud. Det er bare ikke sikkert, de er det.

 

 

Kontakt

flt.